zöldhályog-mi növeli a kockázatot

Rizikófaktorai közé OAG

Nagy nyomás a szemét. OAG gyakran kapcsolódik a magasabb normál nyomáson szemében (szemnyomás, vagy IOP). Nem minden ember OAG magas szemnyomás. De ez egy kezelhető kockázati tényezője, hogy az orvosok keresnek; Kor. A kockázat glaukóma gyorsan növekszik, miután 40 év; Verseny. Feketék nagyobb valószínűséggel, mint a fehérek, hogy a glaukóma; Családjában előfordult glaukóma. Maga veszélyeztetett OAG ha egy rokonának elsődleges OAG, ami OAG, hogy ez nem egy másik körülmény okoz; Előzetes látásvesztés az egyik szemet a glaukóma. Kár az egyik szemet a glaukóma kapcsolódik a magasabb kockázatot a jövőbeli károkat a másik szemét; Cukorbetegség. A cukorbeteg emberek általában magasabb nyomás a szemében, mint azok, akik nem rendelkeznek a betegség. A cukorbeteg emberek is veszélyben vannak olyan típusú másodlagos zöldhályog, ahol az új véredények nőnek, és blokkolja a vízelvezető szög a szem.

Verseny. Az emberek a kelet-ázsiai vagy kelet-ázsiai származású, valamint az inuit nép, nagyobb valószínűséggel, mint a többi ember, hogy dolgozzon CAG. ; Kor. 40 év fölöttiek körében fokozott veszélynek vannak kitéve a CAG; Pedig nő. Az idősebb nők nagyobb valószínűséggel, mint az idősebb férfiak, hogy dolgozzon CAG; Távollátás. Emberek, akik előrelátó nagyobb valószínűséggel alakul ki ez az állapot. Ennek oka, hogy a szemük kisebb, és a vízelvezető szögek a szemek általában keskenyebb, amely lehetővé teszi számukra, hogy blokkolja könnyebben; Családi történelem. Emberek, akik családjában előfordult CAG nagyobb valószínűséggel alakul ki a feltételt; Miután CAG az egyik szemére. Ez növeli a kockázata, hogy az állapot a másik szemét. Körülbelül a fele az emberek, akik már az akut zárt zugú glaukóma az egyik szemen fejleszteni CAG a második szemet 5 éven belül. 1

Rizikófaktorai közé CAG

Rizikófaktorai veleszületett glaukóma közé

Fertőzés az anya a terhesség alatt. Csecsemőknél, akiknél az anya bizonyos vírusfertőzések, mint rubeola a terhesség alatt nagyobb valószínűséggel a feltétel; Családi történelem. Néhány csecsemők veleszületett glaukóma örökli a feltétel.