zajártalomnak – téma áttekintése

A hatások a zaj tárgyalásra változnak az emberek között. Néhány ember füle sokkal érzékenyebb a hangos hangok, különösen bizonyos frekvenciákon. (Frequency jelenti, hogy az alacsony vagy magas hang.) De minden hang elég hangos, és tart elég hosszú károsíthatja a hallást, és vezet a halláscsökkenés.

Következő táblázatban a decibel szint számos hangok.

80-89 (hangok, mint 85 dB káros)

A hangosság növeli az időt lehet hallani a hangot a károsodások jelentkezése előtt csökken. Hallásvédő csökkentik a hangerőt a hang eléri a fül, amely lehetővé teszi, hogy hallgatni a hangosabb hangok hosszabb ideig.

Egy egyszerű módja, hogy tudomást szerezzen a potenciálisan káros zaj figyelni a figyelmeztető jelek, hogy a hang lehet károsítja a hallását. A hang ártalmas lehet

A legtöbb esetben a zaj okozta halláskárosodás okozta ismételt expozíció mérsékelt zaj- éveken át, nem pedig néhány esetben a nagyon hangos zaj. Viselése hallásvédő segíthet károsodásának megelőzése egyaránt mérsékelt és hangos zaj.

Ha a munkahelyi káros zajszint, előre tervezni, és viseljen fülvédőt. Emberek, akik rendszeresen ki vannak téve a káros zaj miatt munkakörök

Van nehezen beszél vagy hallási mások megbeszéljük a hang; A hang teszi a füle fáj; Füle cseng meghallgatása után a hang; Más hangok tűnik tompán elhagyása után egy olyan terület, ahol hangos.

Azok, akik dolgoznak hangos gépeket, járműveket, vagy a hálózati eszközök, mint például építőmunkások, gyári munkások, a mezőgazdasági termelők, kamionsofőrök, mechanika, vagy a repülőtéri földi személyzet dolgozók; Katonai személyzet; Rendőrök és tűzoltók; Zenészek.