női kismedencei ultrahang vizsgálat

Női Egészség Trends

A kismedencei ultrahang hanghullámokat használ, hogy a kép a szervek és struktúrák az alsó has (medence).

Szervek és struktúrák, amelyek szilárd és egységes (mint például a méh, a petefészek, vagy prosztata), vagy, amelyek folyadékkal töltött (például a hólyag) jelennek meg egyértelműen a kismedencei ultrahang. Csontok vagy levegővel töltött szervek, mint például a belek, nem jelennek meg jól egy ultrahang, és hogy más szervek is jól látható.

Kismedencei ultrahang lehet tenni három módon: hasfalon keresztül, rektális, és hüvelyi.

Mindhárom típusú kismedencei ultrahang, a jelátalakító küldi a visszavert hanghullámok a számítógéphez, ami számukra egy képet, hogy látható a videó képernyőn. Ultrahang kép vagy videó formájában is menthető tárolásra.

A férfiak és a nők, kismedencei ultrahang lehet tenni

A petefészek, a méh, a méhnyak, és a petevezetékek egy nő (női szervek); A prosztata és az ondóhólyag egy férfi (hím szervek).

Hasfalon keresztül ultrahang. Egy kis kézi eszköz úgynevezett jelátalakító halad előre és hátra az alsó has. A hasfalon keresztül ultrahang gyakran kerül sor a nők keresnek nagy méh mióma, vagy más problémák; Transzrektális ultrahang. A jelátalakító van kialakítva, hogy illeszkedjenek a végbélbe. A transrectalis ultrahang a leggyakoribb vizsgálati nézni a hím kismedencei szervek, például a prosztata és az ondóhólyag. Néha egy kis szövetmintát (biopszia) is be lehet venni kis értékű eszközök átvezethető a végbél alatt transrectalis ultrahang; Hüvelyi ultrahang. A jelátalakító van kialakítva, hogy beilleszkedjen egy nő hüvelyébe. Egy nő lehet mind hasi és hüvelyi ultrahang, hogy nézd meg az egész medence területén. A hüvelyi ultrahang történik keresni problémák a termékenységet. Ritka esetekben a hysterosonogram történik, hogy nézd meg a belsejét a méh kitöltésével a méh folyadékkal közben hüvelyi ultrahang. Néha egy kis szövetmintát (biopszia) is be lehet venni a kisebb szerszámok be a vaginán keresztül közben hüvelyi ultrahang.

Okát, vér a vizeletben (haematuria). Az ultrahang a vesék is történhet; Okát, húgyúti problémák; Nézd a méret a húgyhólyag előtt és után vizelés. Ez lehet meghatározni, hogy a húgyhólyag kiürül teljesen vizelés közben; Ellenőrizzük növedékek a medencében; Útmutató az elhelyezése a tű alatt biopszia vagy ha elvezetését a folyadék a ciszta, vagy tályog; Ellenőrizze a colorectalis rák és hogyan reagál a kezelésre.