gyomor-bélrendszeri szövődmények (pdqâ®): szupportív ellátás [] -nagy vagy vékonybél elzáródás

A négyféle akadály között a következő

Ez a kiegészítő és alternatív gyógyászat (CAM) információk összefoglaló áttekintést ad a használata Kiválasztott zöldség / Sun leves, mint a kezelés rákban szenvedők számára. Az összefoglaló tartalmazza a rövid története a kiválasztott zöldség / Sun leves és értékelje az állati és humán vizsgálatok. Az adatokat a humán / Klinikai vizsgálatok szakasz táblázat foglalja össze a végén található az adott szakasz; Ez az összefoglaló tartalmazza a következő kulcsfontosságú információt megkaphat; Válogatott zöldségek “és a” Sun Soup “…

Az elzáródást okozó mechanizmus lehet mechanikus vagy nem mechanikus.

Mechanikai tényezők bármi lehet, ami miatt beszűkültek a bélrendszerben, mint például: [1]

Nem mechanikus tényezők közé tartoznak azok, amelyek zavarják az izom fellépés vagy beidegzés a bél, mint a

Nyolcvan százaléka bél akadály fordulnak elő a kis intestin; a többi 20% fordul elő a vastagbélben. [2] bél akadály gyakran látható az ileumban. A vékonybél akadályok okozzák gyakran összenövések vagy sérv, mivel vastagbél akadályok okozzák carcinoma, volvulus vagy diverticulitis. Az előadás elzáródás lesz arra vonatkoznak, hogy a kis vagy a vastagbél érintett.

Etiológiája bélelzáródás

A leggyakoribb rosszindulatú betegségek okozó bélelzáródás olyan rákfajták a vastagbél, a gyomor, és a petefészek. Extra-hasi daganatok (például a tüdő- és mellrákot és melanoma) átterjedhet a has, ami bélelzáródás. [3] átesett betegek hasi műtét vagy hasi sugárzás is nagyobb a kockázata a fejlődő bélelzáródás. [2] Bél akadály a leggyakoribb közben előrehaladott betegség.

Értékelés és diagnózisa bélelzáródás

A beteg vizsgálata fogja meghatározni a jelenléte vagy hiánya a hasi fájdalom, hányás, és bizonyítékot a folyosón a bélgázok vagy széklet. A teljes vérképet, elektrolit panel, és vizeletvizsgálat kapjuk, hogy értékelje a folyadék- és elektrolit-egyensúly és / vagy szepszis. Az emelkedett fehérvérsejtszám (15,000-20,000 / mm 3) azt sugallja, bél elhalás. Lapos és egyenes hasi filmek, valamint egy bárium beöntés szükséges lehet meghatározni, ahol az elzáródás található. Noha továbbra is ellentmondásos, a felső gasztrointesztinális sorozat ellenjavallt akut, bemutató akadály, mert ez okozhat részleges bélelzáródás, hogy lesz teljes, vagy tovább bonyolítja a teljes elzáródás. Ha a beteg kiállító kiszáradás, oliguria, vagy sokk, perforáció a belek előfordulhatott, és azonnali orvosi vagy sebészeti beavatkozás indokolt. (Lásd a hányinger, hányás, székrekedés, és bélelzáródás előrehaladott rák részt a PDQ összefoglalót émelygés és hányás talál.)