genetika az emlő- és petefészekrák (pdqто): genetika [] -changes hogy ezt az összefoglalót (09/04/2013)

A PDQ rákinformációs összefoglalókat rendszeresen felülvizsgálják és frissítik, amint új információ áll rendelkezésre. Ez a rész bemutatja a legújabb változások erre összefoglaló, a fenti dátum.

 vezető író Miranda Hitti megkérdezett mellrák túlélők egy sorozat része, a mellrák hónapja. A sorozat, az úgynevezett “Me && vagyok, a lányok”, feltárja a személyes történeteket ezek a nők, miután azokat mellrákot diagnosztizáltak; Mellrák túlélő Jennifer Mukai, 43, él a Seattle. Mukai megkapta legelső mammográfia 2009 májusában jobb bekapcsolása után 43. Ez mammográfia vezetett rá a mellrák diagnózisát; Mammográfia nem határozza meg, hogy valaki …

Felülvizsgált szöveg kijelenteni, hogy tripla-negatív emlőrák a nők 60 év alattiak egy személyes jellemző járó megnövekedett valószínűségével BRCA1 és / vagy BRCA2 mutációt.

Hozzáadott Greenup et al. al referenciaként 84.

Hozzáadott szöveget a Egyesült Királyság familiáris petefészekrák szűrővizsgálat, ahol 3563 nők körülbelül 10% -os vagy magasabb élettartam a petefészekrák kockázatát átvizsgáljuk éves ultrahang és a szérum CA-125 mérés; 4. 13 képernyő észlelt daganatok voltak stádiumú, és szűrt nő az előző évben kevésbé voltak nagyobbak, mint a IIIC stádiumú (hivatkozás Rosenthal és mtsai., Mint referencia 417).

Hozzáadott diffúz gyomor és lobularis emlőrák szindróma egy új alpont.

Hozzáadott szöveg kijelenteni, hogy a nőstények a Peutz-Jeghers szindróma (PJS) hajlamosak a fejlesztési nyaki adenoma malignum, egy ritka és nagyon agresszív adenokarcinóma a méhnyak (idézett Srivatsa et al., Mint referencia 641). Is hozzá szöveget, hogy azt állítják, hogy a nők a PJS általánosan fejleszteni jóindulatú petefészek szex -CORd daganatok gyűrűs tubulus, míg a hímek a PJS hajlamosak fejlesztése Sertoli-sejt hererák; bár egyik sem a két tumor típus rosszindulatú, akkor is okozhat tüneteket kapcsolatos megnövekedett ösztrogén termelés (idézett Scully referencia 642).

A PALB2 alfejezet átfogóan vizsgálta és alaposan átdolgozott.

Ez az összefoglaló és tartja fenn a PDQ Cancer Genetics Editorial Board, amely szövegezését független. Az összefoglaló tükrözi független felülvizsgálatát a szakirodalom, és nem jelent politikai nyilatkozat vagy NIH. További információk az összefoglaló politika és a szerepe a PDQ szerkesztôségek fenntartásában PDQ összefoglalók megtalálhatók az About This PDQ Összefoglalás és PDQ ‘s Rákkutató Database oldalain.

Ezt az információt a termelt és amelyet a Nationa; ségéről; Intézet (). Az információ ebben a témában megváltozhatott azóta ez volt írva. A legfrissebb információkért forduljon a Nationa; ségéről; Intézet az interneten keresztül honlapján: http: /; cancer.gov vagy hívja 1-800-4-rák.

 Public Information A National Cancer Institute