beléndek: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Beleño, Careillade, Ördög Eye, bűzös Nightshade, Fève à Cochons, Hen Bell, Herbe aux Engelures, Hog Bean, hyoscyami folium, Hyosciamus niger, Jupiter Bean, Jusquiame, Jusquiame Noire, Khurasani-Ajavayan, Parasigaya, Poison Tobacco, Po .. ; Lásd az összes nevet Beleño, Careillade, Ördög Eye, bűzös Nightshade, Fève à Cochons, Hen Bell, Herbe aux Engelures, Hog Bean, hyoscyami folium, Hyosciamus niger, Jupiter Bean, Jusquiame, Jusquiame Noire, Khurasani-Ajavayan, Parasigaya, Poison Tobacco, PotelÃe, büdös Nightshade, K Poule; elrejtése nevek

Beléndek egy növény. A levél használják, hogy a gyógyszert. Ne keverd össze a beléndek, néha “bűzös nadragulya” vagy “büdös nadragulya” keserédes csucsor (Solanum dulcamara) vagy nadragulya (belladonna); Beléndek levél használják görcsök az emésztőrendszer; Néhány ember alkalmazni beléndek levél olaj közvetlenül a bőrre kezelésére hegszövet.

Beléndek tartalmaz vegyi anyagokat, mint például a hioszciamin és szkopolamin, ami az izmok ellazítására bélés az emésztőrendszer. Beléndek azt is enyhíti izomremegés és nyugtató hatása van.

Elegendő bizonyíték fo; Görcsök az emésztőrendszer, beleértve a gyomor és a belek; Kezelése hegszövet, amikor a levél olajat használnak a bőrön; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát beléndek e célra.

Beléndek valószínűleg biztonságos a legtöbb ember számára, ha a szájba rövid ideig segítségével egy egészségügyi szakember. Mellékhatások: szájszárazság, bőrpír, székrekedés, túlmelegedés, csökkent verejtékezés, látászavarok, szapora szívverés, vizelési problémák, álmosság, nyugtalanság, hallucinációk, delírium, mániás epizódok, és a halál; Beléndek nem biztonságos használat esetén az önálló gyógyszert. Mivel beléndek lehet nagyon mérgező, a dózist gondosan kell megválasztani, és a mellékhatások által ellenőrzött egészségügyi szakember. Túl sok beléndek okozhat mérgezést és halált; Nem tudunk eleget a biztonsági üzembe beléndek olaj a bőrön; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás -feeding: Ne használja a beléndek, ha terhes vagy szoptat. Beléndek nem biztonságos, mert a mérgezést; Szívbetegségek, például szívelégtelenség vagy szívritmuszavar: Ne szedje a beléndek, ha szívelégtelenség vagy szabálytalan szívverés. Vannak vegyszerek beléndek, hogy okozhat szapora szívverés (tachycardia), valamint, hogy a szívelégtelenség rosszabb Székrekedés: Ne szedje a beléndek, ha székrekedése. Vannak vegyszerek beléndek, hogy teheti meg feltétel rosszabb; Down-szindróma: Ne adjon beléndek, hogy a Down-szindróma. Ezek valószínűleg különösen érzékeny a toxikus hatások az beléndek; Láz: Ne használja a beléndek, ha láza van. Vannak vegyszerek beléndek, amely növeli a test hőmérsékletét még magasabb; Zugú glaucoma: Ne szedje a beléndek, ha szűk zugú glaucoma. Vannak vegyszerek beléndek, hogy teheti meg feltétel rosszabb; Hiba vizelés (vizeletretenció): Ne szedje a beléndek, ha baj vizelés. Vannak vegyszerek beléndek, hogy teheti meg feltétel rosszabb; Emésztőrendszer feltételeit, mint például gyomorégés vagy “gastrooesophagealis reflux betegség” (GERD), a hiatus hernia, fertőzés, gyomorfekély, székrekedés, a blokkolás, fekélyes vastagbélgyulladás, súlyos állapot, az ún toxikus megacolon, vagy egyéb emésztési zavarok: Ne szedje beléndek, ha a fenti feltételek bármelyike. Vannak vegyszerek beléndek, hogy teheti meg feltétel rosszabb.

Beléndek vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek miatt a szárító hatása. Ugyancsak hatással van az agy és a szív. Szárítás gyógyszerek úgynevezett antikolinerg szerek is okozhatnak ezek a hatások. Figyelembe beléndek és szárítás gyógyszerek együtt okozhat mellékhatásokat, beleértve a száraz bőr, szédülés, alacsony vérnyomás, gyors szívverés, és más súlyos mellékhatások; Néhány ilyen szárítás gyógyszerek közé tartoznak az atropin, szkopolamin, és bizonyos gyógyszerek használt allergiák (antihisztaminok), és a depresszió (antidepresszáns).

A megfelelő adag beléndek számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó korától, egészségi állapotától, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő dózisok beléndek. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Blumenthal M, Ed. A teljes német Commission E Monographs: Terápiás útmutató gyógynövény készítményeket. Trans. S. Klein. Boston, MA: Botanikus Tanács, 1998.

Grünwald J, Brendler T, Jaenicke C. NDK a növényi gyógyszerek. 1. ed. Montvale, NJ: Medical Economics Company, Inc., 1998.

McEvoy GK, ed. AHFS Drug Information. Bethesda, MD: Society of Health-System Gyógyszerész, 1998.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió